Lastfm ontdekkingen

Outro werpt in zijn meest recente blogpost heel verdienstelijk zijn vishengel uit en de voorbeeldige vis die ik ben hapt graag toe. Dat Lastfm een heel interessante soort van community is, heb ik waarschijnlijk al eens gezegd. Interessanter dan alle facebooks en myspaces samen. “Waarom?”, vraagt u zich af? Omdat het een reden tot bestaan heeft. Het gaat om muziek terwijl facebook of myspace te maken hebben met……. ja, met wat eigenlijk?

Welke groepen/cd’s/songs heb ik ontdekt via Last.fm? Een overzichtje (met zoals in De Morgen een downloadtip):

Hybrid – I choose noise: dansmuziek bestaande uit lekkere baslijnen en strijkerarrangementen. Rob D met Clubbed to Death denkt u waarschijnlijk spontaan bij deze omschrijving. Wel, inderdaad, daar komt het op neer.
Download: Just for today

Shpongle – Alles. Maar als ik toch een album moet aanraden: Tales of the inexpressible. Of nog beter: het remixalbum Shpongle Remixed. Probleem: niet verkrijgbaar in België voor zover ik weet. Geen enkele cd. Wat is het? Lekker foute psychedelische trance. Om bij weg te dromen met een joint of dingen te doen die niet voor publicatie vatbaar zijn. Ikzelf ben daar allemaal veel te braaf voor dus diende deze muziek als blokmuziek voor mij tijdens de partiële examens.
Download: Levitation Nation

Plaid – Double Figure. Electronische muziek. Kalm, relaxerend. Zoals Trentemöller. Fijn geluidsbehang noem ik dat.
Download: beter een hele cd maar om te horen wat het is download je het beste Squance

Zenzile – Totem: Ook erg laid back om het met een dwaas modern woord te zeggen. Minder elektronisch, meer richting dub. Erg genietbaar op een mooie avond met een glas wijn of water.
Download: Open (of Close)

Banco de Gaia – Alles: Ondanks de exotische naam gaat het eigenlijk om een doodgewone Brit. De muziek daarentegen is wél exotisch. Elektronische muziek in een voornamelijk oosterse sfeer. Het is iets wat ik nooit eerder heb gehoord. Fluiten, gitaren, violen met geregeld een stevige drumloop eronder geschoven. Pure Music meets Fatboy Slim kun je bijna zeggen.
Download: Last train to Lhasa of Kara Kum

Ott – Blumenkraft + Hallucinogen in Dub: Staat op hetzelfde schap als Shpongle in de kast der psychedelische muziek. De arme man is echter totaal niet bekend, er is welgeteld één foto van hem te vinden met google images, en zijn albums zul je niet vinden als je zoekt onder de letter ‘o’. Neen, ook niet onder andere letters. Dat is ook de reden waarom ik geen enkele cd heb van hem. Ik ken hem enkel via het fantastische Last.fm en van zijn remixes op Shpongle Remixed. De weinige dingen die ik van hem gehoord heb zijn in ieder geval beestig goed en ik koester ze dan ook enorm bij gebrek aan volledig album. Wie binnenkort toevallig naar het VK gaat: kopen die handel! En breng voor mij ook maar een exemplaar mee!
Download: Solstice (Warwick Bassmonkey Mix)

Deze groepen ontdekte ik ruime tijd geleden toen ik duidelijk in een electronische periode was. Nu ben ik weer meer in de rockperiode. Voorlopig geen lastfm-ontdekkingen gedaan spijtiggenoeg. Maar dat is meer iets voor examenperiodes.

Tot slot nog even melden dat ik héél veel inspiratie heb en tevens geen tijd om het op te schrijven. Dat is bij vlagen frustrerend. Ik kan ook niet schrijven wanneer ik wil. Ik moet in de mood zijn anders maak ik me er te gemakkelijk vanaf. Het beste moment is ’s morgens. Nu is het avond, dus mijn excuses voor de zwakke schrijfstijl in deze post.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: