Aan alle Gentse West-Vlamingen

In Gent schijnen er de laatste tijd échte gevallen op te duiken van discriminatie van West-Vlamingen. Sommige Gentenaren zijn duidelijk in de war gebracht door de actie van de NGA, wat ervoor zorgt dat ook West-Vlamingen gaan twijfelen aan de gastvrijheid van hun thuisstad.

Vandaar een oproep aan alle Gentse West-Vlamingen die zich gediscrimineerd voelen: kom naar Brugge, de échte hoofdstad van West-Vlaanderen! Met vereende krachten kunnen we deze stad bevrijden van de huidige bezetters: de Jappen en de CD&V-ers van Moenaert (u herinnert hem misschien van zulke controversiële uitspraken als “een nieuw stadion van Club Brugge met winkelcentrum, dat is slecht voor de middenstand in het stadscentrum” en “een Fnac op de markt en een Saturn aan het station? Bouwen maar!”).

Nee, echt, serieus, vooral de jongeren moeten dit eens overwegen. Dat speelplein waar geen kinderen mogen voetballen, het verplicht stoppen van de muziek op de meifoor vanaf 23u, het sluiten van cafés omdat de eigenaar druuuuhs zou dealen, nachtwinkels die ’s nachts geen alcohol meer mogen verkopen,….: da was maar om te lachen.

3 Reacties

  1. […] Aan alle Gentse West-Vlamingen « Dit is geen blog So true! (tags: brugge gent) […]

  2. Ik dacht nochtans al een hele tijd dat Rijsel de hoofdstad van West-Vlaanderen is 🙂

  3. Naar het noorden met die blik, mijn beste, naar het noorden! Ik geef wel toe dat het begrip “stad” meer van toepassing is op Rijsel dan op Brugge. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: