Coldplay

Coldplay op Canvas. Live-tour. Dat doet me er opnieuw aan denken dat Muse een live-dvd uitgebracht heeft die uiteraard 35 miljoen keer indrukwekkender en beter is en dat ik die dringend moet halen.

Nee, ik heb niks tegen Colplay. Meer nog: ik heb al hun platen. Meer nog: geen enkele is gekopieerd of gedownload. Allemaal gekocht! Ja, het zijn er inderdaad maar 3.

Coldplay is een plaatgroep. Een plaatgroep is een groep die op hun albums beter klinkt dan live. De sterkte van Coldplay is de emotionaliteit die doorklinkt in de songs: de subtiliteiten, de stem van Chris Martin, de opbouw, etc. Live gaat dat allemaal verloren. Live komt het gegil van het (vooral vrouwelijk) publiek erbij, en Chris Martin heeft de gewoonte totaal te gaan improviseren in zijn nummers waarbij zijn stem vreemde escapades gaat maken en hij zowat totaal door het lint gaat op ogenschijnlijk rustige nummers.

Zie je? Matthew Bellamy van Muse MOET door het lint gaan, Chris Martin MAG het niet. Het is er de muziek niet voor. En wat ik nu zie bevestigt het alleen.

En for God’s sake, iemand moet het eens gezegd hebben: Speed of Sound is zo’n slecht nummer! Vint toch!
En Yellow…wie wil dat nu nóg eens horen?? So darmed sick of this song….. Zie dat publiek gaan….
Hola! Gele ballonnen! Met papiersnippers in! Hebben die van Muse daar dan geen patent opgenomen? Hadden ze beter gedaan.
Allez, Chris Martin bergt zijn mandoline op. Good boy.

2 Reacties

  1. Mocht je binnenkort eens op de slechte websites belanden, zoek eens naar “the acoustic string quartet tribute to coldplay”

    Coldplay is muziek voor strijkkwartetten, is de enige conclusie mogelijk.

  2. Strijkkwartetten kunnen mooie muziek maken, afhankelijk van wat er op hun partituur staat. Als dat Coldplay is, dan moet het wel goed zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: