Woede

Woede….. Ik denk dat het een gevoel is dat voornamelijk veroorzaakt wordt door machteloosheid, en machteloosheid veroorzaakt frustratie. Een situatie die je niet kunt veranderen terwijl je dat heel graag zou willen. Bij verdriet geldt dat ook, maar woede….dat is nog een trap hoger. Bij woede komt daar nog bij dat die situatie waarin je je bevindt, je treft in je zwakste plek. De plek die je je heel erg aantrekt omdat het een deel vormt van je persoonlijke trots, je identiteit. Daar komt woede vandaan.

Ik voel woede, op dit eigenste moment. Het bruist en het kookt ter hoogte van het putje tussen mijn sleutelbeenderen. Mijn tolerantieniveau is enorm laag, mijn hartslag is hoog en onregelmatig en mijn handen zweten. Je wilt het eruit krijgen, het vastgrijpen en met één welgemikte worp kapotgooien tegen de muur. Maar dat lukt niet, dus zoek je naar iets anders om mee te gooien. Maar afreageren helpt niet. Afreageren maakt het nog erger want daarmee zweep je jezelf alleen verder op.

Wat wel kan helpen is stoïcijns blijven en relativeren. Jezelf wijsmaken dat het je niet kan schelen en iets zoeken om je aandacht af te leiden van dat gevoel, die kracht in je binnenste, die zo moeilijk te controleren is en tegelijk zo instabiel. Diep in- en uitademen. Jezelf vanalles wijsmaken. Uiteindelijk gaan slapen en de volgende dag jezelf afschermen van elke herinnering “daaraan”. Geen kranten, geen televisie, geen radio, niks.

Alleen sportliefhebbers mogen vanaf hier verder lezen. De rest zal het toch niet begrijpen.

*Diepe zucht*.  Op 12 april ga ik naar Club-Cercle, en ondanks alles zal ik mijn Club ondersteunen, want ik, ik ben géén successupporter.

4 Reacties

  1. Mijn vriendje was ook niet om aan te spreken gisterenavond. En deze morgen was het nog niet echt veel beter..

  2. Je zal geen woede voelen op 12 april, daar de Club op zondag 13 april speelt 🙂 Ik had het je nog zo gemaild! Ik hoop er trouwens zelf bij te kunnen zijn, want er is opendeurdag op mijn werk. Anders zal je iemand moeten zoeken om te ‘plezieren’. Die ‘ ‘ staan er met pijn in het hart, maar hèt (de resultaten voor niet-verstaanders) negeren zou nergens op slaan…

  3. Anders zal je iemand moeten zoeken die je kan plezieren met de match Club-Cercle. (zinnen veranderen en niet herlezen, het is een kwaal :))

  4. 12/13, zoveel scheelt dat niet he. Ik wist dat het een zondag was. Anyway: als ik kan, ga ik. Ik overweeg een abo te nemen want dan zou het weer beter moeten gaan. Ik heb 2 seizoenen live gevolgd en 2 keer zijn we kampioen geworden. Zie ook beker vorig seizoen! Ik heb nog maar 3 verliesmatchen meegemaakt thuis, waaronder tegen Barca en Milan. De derde is Gent. 0-1. Kaklamanos. Lang geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: