De kleine man in de straat

De laatste tijd duikt hij weer geregeld op: de meest oververtegenwoordigde inwoner van dit land. Niemand weet zijn echte naam, maar iedereen kent hem wel. Gewoonlijk wordt er naar hem verwezen als “de kleine man in de straat”. Maar wie is die man eigenlijk? En waarom is dat zo’n sukkelaar in alle verhalen die je over hem hoort?

Om meer over hem te weten te komen heb ik hem eens gegoogled. Een bloemlezing:

“En de politiekers? Wat doen die voor ons de kleine man in de straat?? Niks!! Náááááda!!

De voorlopige titel is: ‘De Weltanschauung van de Vlaamse collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog’. Het gaat over de manier waarop de kleine man in de straat in de collaboratie is gestapt of gerold.

“Warren Buffett rijkste man ter wereld! Hoelang blijft de kleine man in de straat, de hardwerkende gezinnen die van de ene reorganisatie in de andere tuimelen, dit nog slikken?”

Awel ja nog meer belastingen voor de kleine man in de straat gevolg minder koopkracht gevolg hogere spilindex kan u volgen?

Zelfs politie en rechtsspraak is niet voldoende om vakbondsmilitanten de grondrechten te doen respecteren, en dat in naam van “de kleine man in de straat”, wat mensen willen is gaan werken, niet al te hoge belastingen en geen waarzeggers of utopisten aan hun bed zien staan…

Waarom wordt er van de kleine man in de straat verwacht dat hij zuiniger moet omgaan met stroom, terwijl er massa’s spots en halogeenlampen gericht staan op een gebouw met waarde of naam? (…)

(…) Maar waar ik toch mee zit, is dat wij, kleine man, kleine Jan met de pet, verantwoordelijk worden gesteld voor het wijzigen van het klimaat, voor de verschuiving van de natuurkrachten en de opwarming van de Aarde.

Ik ben al heel wat wijzer geworden na het lezen van deze informatie over de kleine man in de straat, die blijkbaar ook bekend staat als J. Met De Pet.

 • De politiekers doen niks voor hem. Dat moet erg zijn. Ik ken wel enkele landen in de wereld waar de politiekers niks voor de mensen doen, en dat zijn niet de leukste landen om te leven: Somalië, Congo, Myanmar, …  Geen lachertje voor de kleine man in de straat!
 • De kleine man in de straat was een collaborateur. De smeerlap! Als ik een politieker was, ik zou ook niks voor hem doen.
 • De kleine man heeft persoonlijke problemen met Warren Buffett. De reden hiervoor is blijkbaar dat Warren Buffett teveel geld heeft. I believe ‘jealousy’ is the word? Als de kleine man in de straat er niet tegen kan dat er rijke mensen bestaan met veel meer geld dan hem, zou hij dan niet beter naar een communistisch land verhuizen? China komt als een aantrekkelijke mogelijkheid bij me op, temeer omdat de meeste mannen in de straat daar klein zijn.
 • De kleine man in de straat valt van de ene organisatie in de andere. Hoe zou dat komen? Wordt hij overal buitengegooid misschien? Dat zou wel kunnen, want hij is een collaborateur en een communist. Ik zou die ook niet in mijn schaakclubje willen! Raus!
 • De kleine man in de straat moet teveel belastingen betalen. Hier wordt het ingewikkeld. J. Met De Pet is een socialist/communist maar hij wil géén belastingen betalen. Fan van de gratispolitiek misschien? Fan van Stevaert? Interessante piste om verder te onderzoeken, want als dit klopt kunnen we het leefgebied van deze kleine man beperken tot Limburg.
 • De kleine man in de straat heeft de vakbondsmilitanten achter zich. Hierbij haalt hij zich blijkbaar de woede op de hals van “de mensen”, want die willen wél werken en gewoon weinig belastingen betalen. Ze zijn het ook beu dat er waarzeggers naast hun bed komen staan. Dat klinkt misschien vreemd, maar mogelijk zijn “de mensen” ex-verslaafden van het ochtendlijke astro-programma op de VTM. Could be…
 • De kleine man in de straat moet zuiniger met energie omspringen. Tja, wij allemaal zeker? Misschien moet de kleine man in de straat eens berekenen wie of wat de meeste stroom verbruikt: de “gebouwen met waarde of naam” of “de rest van de bevolking”?
 • De kleine man in de straat, aka Kleine Jan met de pet is verantwoordelijk voor de klimaatswijziging en ‘de verschuiving van de natuurkrachten’. Dat zijn natuurlijk ernstige beschuldigingen aan zijn adres, maar ze kunnen wel het vorige besluit verklaren. En wij die dachten dat het de Amerikanen en de Chinezen waren!

Er resten mij toch nog enkele bedenkingen met betrekking tot dit merkwaardig heerschap:

 • Wat als de kleine man in de straat eens zou gaan werken in plaats van altijd maar op straat te vertoeven? Zouden heel wat van zijn problemen dan niet kunnen verholpen worden?
 • Wie is hij? Waar woont hij? Is hij getrouwd? Heeft hij vrienden?
 • Waarom is iedereen toch zo bekommerd om hem?
 • Waarom kunnen figuren als JM Dedecker of Filip Dewinter niet over hem zwijgen? En waarom zegt men dan dat de politiekers niks voor hem doen?

Als u meer informatie kunt verstrekken in verband met de identiteit van deze persoon, laat dan niet na om een reactie achter te laten. Danku.

6 Reacties

 1. De beste variant was vorige maandag in het journaal. “Aan de banken kunnen ze wel geld geven, maar aan ons – wij kunnen op ons kin kloppen. ja, dan ga ik staken wur”.

  Hij snapt ook de humor niet van In de gloria.

 2. Mijn reactie was: “dat is er één die zijn geld nog in een sok bewaart”. 🙂

 3. In een sok? In meerdere! Want hij heeft in de Clickx gelezen dat je ALLES moet backuppen.

 4. leuke post!

 5. Hehe, dit is inderdaad een leuke post.

  Valt het op dat ik hier aan het bijlezen ben? 18 posts stond ik achter. Bij sommige blogs klik ik vaak gewoon op ‘alles markeren als gelezen’ of lees ik de posts aan een sneltempo door maar bij jou heb ik alles bewaard tot een moment waarop ik eens goesting en tijd had om alles eens deftig te lezen. Nu dus. 😉

 6. Ik ben vereerd :). Gelukkig heb ik niet té veel geschreven. (qua aantal posts).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: