Mandbal

Als je elke dag iets doet wat je nog nooit of zelden hebt gedaan, dan is er een grotere kans dat je aan die dag een blijvende herinnering overhoudt. Bijvoorbeeld: onlangs heb ik voor de tweede keer in mijn leven een basketbalwedstrijd bijgewoond. De eerste keer was 5 jaar geleden, in NY, tussen de Knicks en de Bulls (go Knicks!). Nu was het tussen Oostende en Charleroi (go Oostende!).

In alle eerlijkheid: de tweede keer was het leuker. Niet alleen was de wedstrijd veel spannender (84-82 of zoiets, met een kloof die nooit meer dan 6 punten was), je zat ook veel dichter bij de spelers. De sfeer was dus wat intiemer (lees: het zicht op de cheerleaders bood veel meer inkijk).

Ja, natuurlijk was het showgehalte in NY vele malen groter, met hostessen die allerlei gadgets in het publiek katapulteerden door een soort van bazooka, met een gigantische box aan het plafond met aan elke zijde een reuzenscherm dat je om de oren sloeg met visueel geweld (ik kan door mijn oren kijken), met opblaasbare knuppels die het publiek achter de ringen op elkaar zat te timmeren om tijdens de vrijworp de speler van de tegenpartij af te leiden, met legers van schaarsgeklede cheerleaders die bij elke time-out de arena inhuppelden onder luid gejoel van de 21000 toeschouwers, met donderende East Coast-rap, en overgoten met liters cola en kilo’s popcorn.

Maar in Oostende voelde ik me minder alien. Net zoals in het voetbal was er een fanfare, rivaliteit tussen fans en werden de scheidsrechters uitgescholden. In het West-Vlaams. Ja, er was ook wel show, maar het bleef relatief binnen de perken. Het was gewoon plezant, en op het einde spannend. Gezonde spanning, want je voelt je niet zo verbonden aan die club. Geen “ik ga die roodhemden van de overkant op hun bek timmeren als we dit nog verliezen-spanning”.

Voor herhaling vatbaar.

3 Reacties

  1. leuk verslagje zo levendig voor te stellen ook! ik heb nog nooit een wedstrijd bijgewoond dus kan er niets an toevoegen heb het op school wel eens gespeeld maar daar is het bij gebleven ik badminton of volley liever!

    {-♥-}

  2. Het was 83-81, beslist in de laatste halve minuut, maar het was inderdaad super spannend!!!

  3. Man, ’t wordt tijd dat je hier nog eens iets plaatst… Al geleden van 11 maart…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: